Uniti sprijinim 11 Povesti de succes: ”Talente de Azi pentru Brasovul de Maine” – editia IV 2014
Prima Poveste
Nicolae Marian Coman, in varsta de 17 ani, este sportiv legitimat la Liceul cu Program Sportiv Brasov şi practica atletismul de aproximativ 2 ani. Desi s-a apucat de acest sport, relativ tarziu, Marian a reusit sa obtina niste rezultate remarcabile, atat pe plan local, judetean si regional, cat si pe plan national. Sportivul este un talent innascut, care din pacate, daca nu este sustinut, nu v-a mai putea practica acest sport din cauza aceloraşi lipsuri financiare.
Provine dintr-o familie modesta, monoparentală, si numeroasă, din satul Crizbav, familie care se confruntă cu mari probleme, ceea ce l-a determinat pe Marian să inceapa sa se descurce mai mult pe cont propriu deoarece atentia si fondurile parintilor abia ajungeau pentru cei doi fratiori mai mici. Toate aceste necazuri şi neajunsuri l-au ambiţionat şi mai mult pe tânăr în a-şi valorifica talentul sportiv, fiind adesea susţinut financiar de cunostinte si prieteni apropiati. Un tânăr cu un caracter puternic, cu talent sportiv înnăscut dar si dezvoltat prin staruinţă şi multă muncă, şi a cărui unică dorinţă este de a ajunge să practice atletismul de performanta si sa urce pe podiumurile competiţiilor de profil.
Acordarea de vitaminizante(aprox 200lei/luna) si un echipament corespunzator i-ar facilita drumul catre inalta performanta si de ce nu si spre cele mai inalte titluri precum cele balcanice,europene si mondiale in valoare de 1000 lei.
A Doua Poveste
Există o vorbă în Ţara Făgăraşului… că oamenii de aici au fost înzestraţi de Dumnezeu cu “simţul culorii şi al proporţilor”, fapt confirmat şi de Maria Grecu, elevă a Colegiului Naţional “Radu Negru” din Făgăraş.
Talentul ei la pictură şi desen a fost imediat sesizat de profesorii Clubului Elevilor din Făgăraş, a cărui cursuri le frecventează, şi încurajată să-şi urmeze pasiunea. Astfel, Maria a ales să urmeze facultatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” din Bucureşti, iar pentru aceasta are nevoie de o trusă de desen profesională, care să o ajute pentru pregătirea examenului de admitere. Veniturile familiei sale, însă, nu-i permit achiziţionarea unei asemenea truse.
Maria este o artistă multilaterală, practicând şi teatrul, iar talentul în domeniul plasticii i-a adus multe recunoaşteri locale, regionale şi internaţionale.
Maria Grecu va primi, cu bunăvoinţa celor prezenţi la Gală şi poate a unui sponsor, trusa de grafică mult dorită. in valoare de aprox. 700lei.
A Treia Poveste
Pasiunea pentru tenis a lui Andrei Gabriel Pleşca (Braşov) a fost sesizată de antrenor încă de la primele lecţii de tenis. Un elev serios şi în afara terenului de tenis, cu rezultate f oarte bune la şcoala, îndeosebi la olimpiadele de matematică.
Provocarea turneelor de tenis şi participarea la competiţii au născut în Andrei o mare pasiune pentru sportul alb, ceea ce i-a adus numeroase titluri şi medalii la competiţiile de gen destinate copiilor.
Ambiţia sa înnăscută, seriozitatea cu care a abordat şi abordează atât tenisul cât şi şcoala îl vor ajuta, cu siguranţă, să-şi împlinească dorinţa de a accesa o bursă pe tenis la o universitate din Statele Unite. Însă, tot acest vis de a deveni un jucător profesionit înseamnă şi mari implicaţii financiare, care nu pot fi susţinute pe cont propriu de către familia sa, fără susţinerea unui sponsor serios.
Andrei va primi un termobag WILSON, modelul Federer la rachete – idolul sau in tenis. in valoare de aprox.1000 lei
A Patra Poveste
Rebeca Măluşel din Zărneşti, la cei 10 ani ai săi s-a dovedit a avea un talent muzical înnăscut, fiind o interpretă la pian studioasă. Cu toate acestea, lipsurile materiale nu i-au permis bunicii paterne – cea care a crescut-o după ce la naştere a fost abandonată de mamă – să o înscrie în concursuri muzicale.
Singurele venituri ale familiei sunt pensia mică a bunicii, alocaţia lunară a micuţei şi pensia de boală a tatălui, care se duce în mare parte pe tratamente medicale.
În aceste condiţii, visul Rebecăi de a-şi perfecţiona cunoştinţele muzicale şi de a avea propria orgă pentru a învăţa să cânte mai bine se pare că este de neîmplinit. Şi totuşi… visele pot deveni realitate – Rebeca primind o ORGĂ in valoare de aprox.1000 lei.
A Cince Poveste Poveste
Elevă a Şcolii Populare de Artă „Tiberiu Brediceanu” din Braşov, Flavia Teodora Petrule este un artist plastic talentat, pasionat de grafică. Însă, talentul ei artistic nu poate fi valorificat în corcursuri şi expoziţii în afara Braşovului datorită posibilităţilor materiale modeste ale familiei sale, fiind crescută doar de mamă.
Lucrările sale au putut fi văzute la galeria Kronart în cadrul expoziţiei „Lumea văzută de copii”, edţia a V-a, în expoziţia de artă plastică a Şcolii de artă organizată la Casa Baiulescu şi în expoziţia permanentă a Şcolii Populare de Arte şi Meserii din Braşov.
Pentru a-şi urma pasiunea şi a-şi cultiva talentul artistic şi pe mai departe, Flavia Teodora ar avea nevoie de sustinerea financiara prin care sa-şi acopere taxa de şcolarizare în cadrul Şcolii de Arte şi Meserii.(700 lei/an)
A Sasea Poveste
Insuflată de familie, dragostea pentru folclor l-au determinat pe Cătălin Petru Lăcătuş, din Râşnov, să-şi îndrepte paşii de la vârste fragede către studierea muzicii populare şi a dansurilor folclorice specifice Ţării Bârsei şi nu numai.
La 13 ani, Catalin se poate lăuda deja cu o activitate artistică recunoscută, fiind intrepret vocal alături de alţi copii talentaţi în cadrul grupului „Florile Codlei”. De asemenea, talentul său artistic a fost demostrat şi în activitatea desfăşurată în cadrul Ansamblului Folcloric „Măgura”, sub coordonarea profesorilor Angela Drăguşin şi Radu Costel. Pasiunea sa nu i-a afectat niciodată activitatea şcolară, fiind un copil cu rezultate foarte bune la învăţătură.
Problemele familiale, mama sa suferind de o pareză generală, şi veniturile modeste nu îi dau, însă, posibilitatea de a se perfecţiona şi mai mult muzical.
Dorinta sa este de a urma un curs de intrepret vocal la Scoala Populară De Arte şi Meserii din Braşov, însă nu îşi permite să achite taxa de scolarizare în valoare de 700 de lei/an.
A Saptea Poveste
Mădălina Ana-Maria Ţuţui a demonstrat la doar cei 13 ani ai săi că este un artist complet: cântă bine cu vocea şi străpâneşte foarte bine chitara, compune muzică şi este o prezenţă scenică agreabilă.
Elevă a Liceului Teoretic George Moroianu din Săcele, este pasionată de chitară şi de muzica folk, participând la numeroase concursuri muzicale, unde a obţinut mereu premii: premiul I la concursul Dor de munte, trofeul concursului Dor de folk 2013 de la Braşov – unic în ţară, locul II la concursul Valahia Inn 2013, locul III la acelaşi concurs in 2012 si altele.
Pentru a-şi perfecţiona tehnica muzicală la instrumentul favorit si pentru a-şi putea susţine şi pe mai departe pasiunea şi talentul, Mădălina îşi doreşte tare mult un capodastru profesionist, o cutie pentru chitara si cablu cu mufa groasa la ambele capete in valoare de aprox.500 lei
A Opta Poveste
Adrian Urdea, desi s-a apucat destul de tarziu de studiul viorii, si-a dovedit pasiunea pentru acest instrument si isi doreste sa performeze. Este elev al Scolii gimnaziale dinDumbravita, clasa a VII-a, si studiaza vioara la Casa de Cultura ProArtic din municipiul Codlea, sub indrumarea profesoarei Doroftei. Pasiunea pentru vioara i-au adus deja in palmares trei diplome de merit muzical. Latura sa artistica nu se opreste doar la muzica si instrumente muzicale, ci indrageste foarte mult si dansurile populare, fiind de mic membru dansator al ansamblului Plaiurile Dumbravitei.
Crescut de bunica, parintii fiind plecati in strainatate la munca, si mai avand doi frati, Adrian nu are resursele financiare necesare in a-si procura o vioara mai mare pentru a continua lectiile la instrumentul favorit si pentru a participa la concursurile de gen.
Dorinta lui Adrian este de a avea o vioara performanta la care sa studieze in valoare de aprox.1000 lei
A Noua Poveste
Denisa Maria Olenic este pasionată de muzică, domeniul interpretativ vocal, fiind una dintre acele persoane care se nasc cu voci speciale.
Elevă a Şcolii Gimnaziale nr. 3 din Codlea, Denisa este un copil cu rezultate meritorii la învăţătură, fiind premiată la concursurile şcolare si extrascolare.
Pasiunea pentru muzica vocala i-au indreptat pasii spre studiul acesteia, luând pentru putin timp ore de canto, însă din cauze personale profesoara de muzica a trebuit să renunţe la orele cu micuta interpreta. Studioasă şi autodidactă, Denisa nu a renunţat la muzică, ci a continuat să se pregătească singură pentru concursuri muzicale şi spectacole, cu ajutorul mamei, al internetului şi cu o chitară. Talentul său vocal a fost remarcat imediat de artiştii locali şi nu numai, fiind solicitată să participe la evenimentele culturale din Codlea, dar şi în cadrul unor festivaluri de muzică din ţară.
Dorinţa sa este de a ajunge cât mai sus pe scena muzicală romanească, iar pentru aceasta are nevoie de o orgă la care să exerseze şi de cursuri de canto care să-i imbogateasca arta interpretativă si sa invete sa-si controleze vocea.Denisa isi doreste foarte mult sa urmeze cursurile de canto la Scoala Populara de Arte si Meserii din Brasov(700 lei /an)
A Zecea Poveste
Eleva in clasa a VII-a a scolii generale nr. 3 „ Gheroghe Lazar” din Brasov,
Christiana Alexandra Petrescu este unul dintre acei copii care ne fac mandrii ca exista!
Detinatoare a unui premiu de excelenta pentru rezutatele obtinute la invatatura, dar si premianta in toti anii de scoala, este o prezenta obisnuita a concursurilor scolare si olimpiadelor, prezenta recompensata de fiecare data cu premii pentru rezultatele deosebite.
Fire romantica, dar extrem de studioasa si dedicata, Christiana Alexandra imbina pasiunea pentru stintele exacte cu placerea lecturii, reusind sa obtina rezultate frumoase atat la concursurile de matematica, cat si la cele limba si literatura romana, sau limbi straine. Cu o personalitate puternica, autodidacta, sustinuta doar de mama ei, Christiana Alexandra a reusit sa se impuna si sa isi castige respectul colegilor si al cadrelor didactice. Una din pesonalitatile care au recomandat-o si care are incredere in potentialul ei este dl. Profesor Prundes Nicolae, fost director al scolii la care Alexandra este eleva.
Povestea Povestilor
Asociaţia “Raza de Speranta” Brașoveste o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în decembrie 2012, care are ca obiect de activitate oferirea de servicii psihologice complete copiilor cu tulburări din spectrul autist și familiilor acestora.
Centrul “Raza De Speranta” din Brasov reunește specialiști care au urmat o pregătire teoretică și practică în analiza comportamentală aplicată (ABA) și terapia tulburărilor de limbaj (logopedie). Programele de intervenție terapeutică intensivă desfășurate la Centrul Raza de Speranta se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 2-7 ani, deoarece, începută de timpuriu, analiza comportamentală aplicată dă cele mai bune rezultate în depășirea multora dintre trăsăturile autiste, terapie sau de terapie ABA de întreținere. Este vorba în principal de acei copii care au fost integrați cu succes în grădiniță în urma terapiei desfășurate de către membrii echipei noastre în Centru sau acasă. Centrul funcționează la capacitate maximă având 24 de copii care participă la programele de intervenție.
Pentru programele terapeutice derulate la Centrul Rază de Speranță sunt necesare 2 seturi inițiere terapie.
www.femei.psdbv.ro