Organizatia de femei PSD Brasov

Comunicat: Asociația ”Rază de Speranță” și OFSD Brașov au marcat ”Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului”

Miercuri, 2 aprilie 2014, Asociația “Raza de Speranță în Intervenția și Terapia Tulburările din Spectrul Autism” Brașov, cu sprijinul Organizației Femeilor Social Democrate Brașov, au marcat Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului prin organizarea unor activități dedicate familiilor și cadrelor didactice din comunitatea brașoveană.

Astfel, în prima parte a zilei, sub sloganul “Dă-i o Sansa!” au avut loc activități de informare și conștientizare dedicate cadrelor didactice. Activitatea didactică ”Eu sunt special” a fost organizată atât la Gradinita nr. 26 “Junior” din Brasov cât si la Gradinita cu program prelungit nr. 13 din Brasov. Sesiunea, la care au participat educatori și reprezentanți ai Asociației, s-a referit la teme precum:

-                     copilul cu autism – abilitati unice, puncte comune in dezvoltarea globala, dificultatile constientizate in grup.

-                     identificarea de strategii si resurse pentru cadrele didactice si auxiliare, colegii, un sprijin real pentru integrarea copilului prin sprijin social si academic precum si pentru stimularea interactiunii sociale a copilului cu TSA

-                     abordarea de echipa, in educarea copiilor cu TSA (cadrul didactic, shadow, psihologul coordonator).

Scopul activității a fost eficientarea integrarii copilului cu autism in invatamantul de masa.

In a doua parte a zilei, între orele 15.00 si 18.00, la Centrul Educational si Terapeutic “Raza de Speranta”, au avut loc activități dedicate părinților și copiiilor.

Dezbaterea “Ce înseamnă autismul în familie, la scoala, în societate?” a oferit posibilitatea ca părinți, terapeuți și parteneri ai Asociației să împărtășească din experiența lor și să discute soluții pentru reala integrare a copilului cu TSA în comunitate.

În același timp, copiii prezenți la Centrul ”Rază de Speranță” au participat la atelierul de creativitate sustinut de prietenii “DREMEL”. Produsele realizate în acest atelier vor constitui o mini-expozitie cu vânzare iar fondurile colectate vor fi folosite in beneficial copiilor cu TSA.

În încheierea zilei, la orele 18.00, în fața Centrului ”Rază de Speranță” au fost înălțate lampioane zburatoare albastre, culoarea care simbolizează lupta cu autismul.

Persoană contact: Diana Niță, telefon 0746046466.

Președinte Asociația Rază de Speranță        Președinte OFSD Mun. Brașov,

Diana Niță                                                                 Elena Dobre

Do NOT fill this !

Page 1 of 11