Organizatia de femei PSD Brasov

Toleranță zero pentru violența domestică

Luni, 25 noiembrie 2013 este declarată de ONU Ziua internațională de luptă împotriva violenței domestice. OFSD Brașov va marca acest moment înălțând lampioane luminate ca un simbol al faptului că fiecare individ trebuie să fie respectat și are dreptul la o viață demna, fără abuzuri. În același timp, va fi distribuit un pliant informativ realizat de OFSD Brașov care conține drepturile și instrumentele legale de apărare împotriva violenței domestice precum și contactele centrelor din județul Brașov care oferă consiliere și adăpot victimelor violenței domestice. Materialul a fost realizat în urma unui dialog al OFSD cu serviciile publice de asistență socială și cu organizațiile nonguvernamentale specializate în acest domeniu.  Începând cu ora 16.30  vor fi distribuite flyere în Piața Sfatului și strada Republicii, iar de la ora 17.00 vor fi înălțate lampioane, în Parcul Nicolae Titulescu din Brașov, în zona fântânii arteziene. Brașovenii sunt invitați să se alăture acestui demers.

OFSD Brașov își propune să informeze cetățenii că există instrumente eficiente de combatere a violenței domestice, la care trebuie să apeleze cu încredere. În materialul informativ  ce va fi distribui cu acest prilej s-a pus accentul pe două aspecte utile:

  • promovarea noii legi de combatere a violenței domestice (25/2012) care introduce ordinul de protecție pentru a proteja victima și  înăsprește pedepsele pentru agresori.
  • importanța solicitării de urgență a ajutorului specialiștilor din centrele dedicate combaterii violenței domestice și datele lor de contact. Aceși specialiști îi pot consilia pe cei abuzați inclusiv pentru demersuri către Poliție, dacă este cazul.

 

”Cel mai important mesaj pe care sperăm să îl transmitem comunității noastre este acela de toleranță zero pentru violența domestică și pentru orice formă de violență împotriva femeii.  Nu trebuie să acceptăm comportamentul violent în familie ca fiind normal sau să îl ignorăm pentru că astfel permitem degradarea nu doar a familiilor afectate dar a întregii societăți.” – a declarat Roxana Mînzatu, președinte OFSD Brașov.

 

Flyer violenta domestica 20131 231x300 Toleranță zero pentru violența domestică

Roxana Mînzatu

Președinte OFSD Brașov

Lasă un răspuns

Do NOT fill this !

Page 1 of 11