Organizatia de femei PSD Brasov

USL se tine de cuvant: Masuri de sprijin pentru sectoare economice cheie. Romania – pe drumul cel bun

Inca de la preluarea guvernarii am spus ca ne setam o prioritate din identificarea si luarea unor decizii care sa ii ajute pe tinerii din Romania sa isi gaseasca un job sau sa isi dezvolte o afacere. Guvernul a venit doar in ultimele zile cu doua propuneri extrem de importante, menite sa ii ajute pe tinerii din Romania care activeaza in domenii strategice pentru noi, precum IT-ul sau agricultura.

 • Mai multi absolventi ai facultatilor IT vor beneficia de scutirea impozitului pe venit atunci cand se angajeaza intr-un departament de informatica.
  • Guvernul a extins lista IT-istilor care beneficiaza de aceste scutiri de impozit pe venit.
  • Este o decizie menita sa ii tina pe specialistii romani in IT – o resursa extrem de importanta a Romaniei – la noi in tara, fiind constienti ca acestia primesc oferte bune si de peste hotare.
  • Este o masura care ajuta si industria de IT in ansamblu, o industrie care a crescut cu 20% pe an in perioada de criza. Vrem ca prin astfel de decizii sa stimulam si mai mult ca firmele de IT sa vina si sa dezvolte produse in Romania.
 • Avem nevoie de tineri si in agricultura, un alt domeniu strategic al Romaniei! Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) va acorda in perioada 2014-2020 tinerilor care vor sa isi deschida o afacere in mediul rural 70.000 de euro.
  • Este o alta masura prin care se tintesc 3 obiective importante: crearea de noi afaceri in agricultura si stimularea sectorului in ansamblul sau, crearea premiselor pentru viitorul agriculturii romanesti si, poate cel mai important, sprijinirea tinerilor care au spirit antreprenorial si au ales agricultura ca domeniu de activitate.

 

Avem vesti bune si din economie! Alimentele s-au ieftinit, painea, datorita reducerii TVA, este si ea mai ieftina; companiile au facut 70.000 de noi angajari de la inceputul lui 2013; salariul mediu net a crescut cu 5% fata de anul trecut.

 • In august 2013, preturile de consum la produsele alimentare au scazut cu 0,8%. Anul agricol bun a dus la ieftinirea alimentelor. De asemenea, nu trebuie omis rolul pe care reducerea TVA l-a avut in reducerea pretului painii la marea majoritate a producatorilor..
 • Numarul de salariati din economie a ajuns la finele lunii iunie la 4,38 mil. de persoane, dupa ce companiile au facut peste 70.000 de noi angajari de la inceputul acestui an(INS).
  • PIB estimat pentru semestrul I 2013 a fost in crestere 1,8%, fata de semestrul I 2012 (fata de 1,7% estimare initiala).
 • Legat de consum, trebuie stiut ca salariul mediu net, raportat la intreaga economie, a crescut cu 5% in iulie 2013, fata de iulie 2012. Cele mai mari cresteri salariale au fost in Educatie si Sanatate, unde s-au inregistrat cresteri de peste 8%!

Toate aceste date, dar si faptul ca in a doua jumatate a anului se va resimti si contributia pozitiva a productiei din agricultura si cresterea absorbtiei de fonduri europene ne permit sa spunem ca Romania este pe drumul cel bun.

Lasă un răspuns

Do NOT fill this !

Page 1 of 11