Organizatia de femei PSD Brasov

Comunicat de presa

          Biroul Permanant National al OFSD s-a intrunit in zilele de 5 si 6 iulie 2013la Iasi pentru a face un bilant al activitatii pe 6 luni din acest an si a stabili obiectivele si calendarul actiunilor pana la sfarsitul anului. In cadrul calendarului aprobat, pe lista actiunilor propuse, se afla si organizarea Scolii politice de vara a femeilor PSD care se va desfasura in perioada 23 – 25 august 2013 la Mamaia. Prin obiectivele stabilite cat si actiunile care vor avea loc in aceasta perioada, Organizatia Femeilor Social Democrate urmareste sa realizeze o mai buna informare si consultare  a femeilor, un dialog  direct cu acestea, acest lucru fiind posibil intrucat majoritatea evenimentelor vor avea loc in teritoriu, cu aportul organizatiilor judetene si locale. De fapt scopul urmarit este de a atrage cat mai multe femei alaturi de organizatia noastra  si de a transmite Programele si politicile initiate de PSD si de Guvern, femeile fiind un bun vector de comunicare si de convingere.

         Intrunirea Biroului National a fost precedata de o Dezbatere care a avut ca tema”Legislatie si politici sociale privind protectia copilului”. Aceasta tema spre care ne-am orientat porneste de la faptul ca grija pentru tanara generatie constituie o prioritate nationala si din acest motiv atat legislatia prin care sunt garantate drepturile copilului cat si politicile publice pe acest subiect trebuie sa contribuie la buna crestere si educatie, sa raspunda mai bine situatiei actuale a copiilor din Romania si sa fie in acord cu legislatia UE. In acest scop dezbaterile s-au referit la noile modificari si noutati cuprinse in continutul Legii 272, cu privire la protectia copilului, lege care a fost adoptatala Senatsi urmeaza, in toamna, sa fie dezbatuta si adoptatala CameraDeputatilor, care este Camera decizionala. La aceasta dezbatere au participat specialisti din cadrul directiilor judetene de asistenta sociala si protectia copilului din 9 judete din Moldova, experti de specialitate de la nivelul institutiilor centrale abilitate, parlamentari, reprezentanti ai ONG-urilor si ai administraiei locale, asistenti maternali, presa locala. Cei prezenti, au facut numeroase propuneri si amendamente la lege, au semnalat o serie de deficiente si au sugerat un numar de solutii atat pentru imbunatatirea legii, cat mai ales pe imbunatatirea activitatii institutiilor abilitate in acest domeniu.

In final s-a constituit un Grup de lucru, format din specialisti si parlamentari prezenti  la debateri, care va analiza propunerile si solutiile ce s-au propus si care vor deveni  initiative  pentru a fi introduse in corpul legii la dezbaterile ce vor avea loc in sesiunea urmatoare a Cameiei Deputatilor. Totodata, anumite propuneri vor fi inaintate ministerului de resort pentru a fi retinute, analizate si cuprinse in cadrul politicilor sociale in domeniul protectiei copilului. OFSD va continua aceste dezbateri si in alte zone ale tarii pentru realizarea unei consultari cat mai largi pe aceasta problematica si a contribui la imbunatatirea statutului copilului din Romania.

Maria Lazar,

                                                                          Secretar general OFSD

Lasă un răspuns

Do NOT fill this !

Page 1 of 11