Organizatia de femei PSD Brasov

De Martisor,

Braşov, 29 februarie 2012

Organizația de Femei PSD oferă mărțișoare tradiționale în spitalele din Brașov

29 februarie – Organizația Judeţeană de Femei Braşov a PSD oferă doamnelor din spitalele braşovene mărţişoare speciale pentru a sărbători venirea primăverii. Cele 150 de mărţişoare sunt create de copiii din casele de tip familial, „Lizuca” şi „Patrocle”, din Târlungeni.
,,După sărbătorirea Dragobetelui la Dumbrăviţa, continuăm acţiunile de readucere a tradiţiilor în viaţa de zi cu zi a braşovenilor. De data aceasta, vom împărţi mărţişoare pacientelor şi personalului medical din spitalele braşovene. Sperăm să le aducem o rază de bucurie prin aceste daruri simbolice care sunt cu atât mai preţioase fiind create de copiii minunaţi de la casele „Lizuca” şi „Patrocle” din Târlungeni”, a declarat Claudia David, preşedinte Organizația Judeţeană de Femei Braşov a PSD.
Potrivit calendarului vechi, 1 Martie reprezenta începutul unui nou an, iar ,,Mărţişorul” a fost creat cu rolul de a purta noroc şi de a însoţi urările de sănătate, dragoste şi bucurie. Conform legendelor, mărţisorul este firul zilelor din an tors de Baba Dochia în timp ce urca cu oile pe munte. Albul reprezintă frigul iernii ce se încheie, iar roşul căldura verii care urmează.
,,Tradiţiile sunt elementele care ne reamintesc cine suntem, cine au fost înaintaşii noştri şi ce este important să le transmitem copiilor noştri. Împletire de adevăr şi legendă, tradiţia este un prilej de bucurie, un moment care ne dă speranţă”, a adăugat Claudia David.

Președinte
Organizația Judeţeană de Femei Braşov a PSD
CLAUDIA DAVID

Lasă un răspuns

Do NOT fill this !

Page 1 of 11