Organizatia de femei PSD Brasov

OFSD si PES Women: Legea asistentei sociale promovata de guvernul Basescu-Boc condamna Romania la saracie

Organizatia de Femei a PSD si Organizatia de Femei a Partidului Socialist European condamna ferm legea asistentei sociale in forma promovata de guvernul Basescu-Boc si adoptata marti de majoritatea parlamentara. Consideram ca prin aceasta lege, Romania este condamnata la saracie, iar inegalitatile sociale se vor accentua periculos, cu efecte dramatice in prezent si catastrofale pentru viitor.

Atitudinea puterii este iresponsabila, avand in vedere ca grupurile vulnerabile din Romania au nevoie de protectie sporita in fata adancirii crizei economice, si nu de distrugerea firavelor mecanisme de sustinere care mai functioneaza in prezent. Femeile, o categorie vulnerabila deja lovita multiplu de masurile anti-criza ale acestui guvern, vor fi impinse si mai aproape de saracie. Tara noastra se va plasa intr-o periferire tot mai indepartata fata de deciziile adoptate de Uniunea Europeana pentru sprijinirea femeii si a familiei.

Scaderea cheltuielilor sociale ca urmare a aplicarii de catre guvernul Basescu-Boc a Legii Asistentei Sociale va anula orice forma de interventie guvernamentala pentru combaterea saraciei.

Mai mult, prin transferarea poverii financiare a asistentei sociale catre autoritatile locale, dispare complet principiul solidaritatii sociale la nivel national, ceea ce va accentua si mai mult inegalitatile dintre zonele sarace si cele bogate, contrar oricaror principii europene si angajamente asumate de Romania fata de partenerii din UE.

Prin aceasta masura si altele care au precedat-o, puterea distruge statul insusi, lasand cetateanul sa se lupte singur cu efectele unei crize pentru care nu este nici vinovat si nici responsabil.

Presedinte OFSD                                                                              Presedinte PES Women

Rovana Plumb                                                                                                       Zita Gurmai

Lasă un răspuns

Do NOT fill this !

Page 1 of 11