Organizatia de femei PSD Brasov

Organizatia Femeilor Social Democrate Brasov lansează campania ”Vreau si eu la scoală”

OFSD Brasov va desfăsura în perioada 07-12 Septembrie 2011 campania ”Vreau si eu la scoală” în cadrul căreia va dona un numar 50 de ghiozdane cu rechizite pentru scoală, copiilor cu posibilităti materiale reduse din localitătile Vulcan,Holbav,Bran si Dumbravita. O parte dintre acesti copii vor primi din partea femeilor social-democrate si haine pentru începerea noului an scolar.

Prin programele desfăsurate până acum, Organizatia Femeilor Social Democrate Brasov a demonstrat că educatia si accesul la educatie sunt directii prioritare în strategia social-democrată a partidului. Prin noua campanie vor fi ajutati copiii din mediul rural, acolo unde abandonul scolar a atins cote extrem de ridicate în ultimii ani, principalul motiv fiind lipsa banilor.

OFSD Brasov va continua campania ”Vreau si eu la scoală” si în următorii ani.

În România anului 2011, pe fondul crizei economice, accesul la educatie rămane o problema pentru multe familii cu copii. Astfel, 25% dintre copiii din mediul rural nu merg la gimnaziu si doar 45% dintre elevii din mediul rural ajung să urmeze învătământul liceal. În lipsa unor măsuri concrete din partea autoritătilor, rata abandonului scolar s-a triplat în ultimii ani.

Claudia David, presedinte OFSD Jud.Brasov

Lasă un răspuns

Do NOT fill this !

Page 1 of 11