Organizatia de femei PSD Brasov

Rovana Plumb: Roadele sărăcirii populaţiei vor fi culese la alegeri

În perioada 25-28 august 2011, la Mamaia, a avut loc Şcoala Politica de Vară a Organizaţiei Femeilor Social Democrate din cadrul Partidului Social Democrat. Evenimentul a avut ca temă ”Săracia şi impactul crizei asupra femeilor; O perspectivă Românească şi Europeană” şi a fost sustinut de Parlamentul European prin Grupul Alianţei Progresive ”Socialişti şi Democraţi”.

La eveniment au participat liderii PSD printre care Victor Ponta, Rovana Plumb, Radu Mazare, Ecaterina Andronescu, Viorica Dancilă, Daciana Sarbu, experti în marketing şi comunicare politică, jurnalişti, precum şi 150 de membre PSD, preşedinte ale organizaţiilor judeţene şi locale, primăriţe, reprezentante ale partidului în administraţia judeţeană şi locală din întreaga ţară.

Femeile social democrate au analizat fenomenele sociale negative generate de aşa zisele măsuri anti criză luate de guvernul Băsescu-Boc in ultimii doi ani, ajungând la concluzia că in realitate, politica PDL a produs un adevărat dezastru social care a afectat cu precădere femeile şi marea majoritate a familiilor din Romania.

Măsurile luate au fost mai degrabă un experiment electoral şi mai puţin nişte decizii care să privească interesul cetăţeanului, folosind populaţia pe post de cobai. Nimeni nu s-a gandit nici un moment la efecte. Restructurarile şi măsurile distructuctive din sănătate şi învăţământ au lovit în primul rând femeile şi, implicit, familiile, având în vedere că 70 % din personalul angajat este feminin.

Săracia a atins cote maxime în special în râdul femeilor, iar acest lucru are legatură direct cu măsurile aberante luate recent de guvernanţii pedelişti pentru eliminarea crizei, deşi nici o altă ţară europeană nu a recurs la distrugerea echilibrului financiar şi falimentarea familiilor în mod voit. Românii sunt printre cei mai săraci europeni, iar femeile cele mai sarace dintre români. În Uniunea Europeană suntem pe locul doi la capitolul săracie. Ne asteptăm ca în perioada următoare guvernul Basescu-Boc să înceapă să şi culeagă roadele sărăciei pe care a semănat-o. Vom vedea în precampania electorala cum vor veni către populaţie cu cateva procente la salariu sau pensie, după care vor cere voturi pe motiv ca au scăpat ţara de criză.” a declarat doamna Rovana Plumb, Preşedintele Organizaţiei Femeilor Social Democrate din cadrul PSD.

Sâmbătă, 27 august, la Navodari, în cadrul Şcolii Politice de Vară, social democratele au deschis o tabară pentru 100 de copii ai caror parinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate. Copiii sunt veniţi din toată ţara şi vor petrece o saptamană de vacanţă pe Litoralul Mării Negre. ”Chiar dacă această tabară nu înlocuieşte nici alintul mamei, nici vorbele de incurajare sau grija parinţilor, sunt sigură că după o săptamână de vacanţă petrecută împreună cu alţi copii, micuţii vor merge acasă şi vor povesti despre câţi prieteni au reusit să-şi facă şi ce bine s-au simţit la mare. Acesta este rezultatul pe care ni-l dorim.” a declarat doamna Rovana Plumb, Preşedintele Organizaţiei Femeilor Social Democrate din cadrul PSD.

Proiectul ”Te iubeşte mama” a fost, de asemenea, lansat la Mamaia şi vine în sprijinul familiilor cu copii ai căror parinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate. Proiectul urmăreşte facilitarea comunicării audiovizuale a acestora cu părinţii lor şi se adresează în special familiilor care nu dispun de un computer şi de o conexiune internet. Copiii pot merge la biblotecile incluse în programul Biblionet unde pot folosi în mod gratuit computerele.

Proiectul se va derula cu sprijunul Asociaţiei Femeilor Române din Italia, iar iniţiator este doamna Elena Mitrea, senator PSD.

Şcoala politică de la Mamaia este prima acţiune dint-un program mai amplu de pregătire a femeilor social democrate în vederea implicării şi contribuţiei lor la alegerile din 2012. Urmează ca în lunile septembrie şi octombrie a.c., cât şi în prima parte a anului 2012, să se deruleze mai multe forme de pregătire în parteneriat cu Institutul  Social Democrat şi cu alti parteneri specializaţi pe  "campanii", care să asigure succesul  candidatelor PSD la alegerile locale şi cele parlamentare.

Organizaţia Femeilor Social Democrate

Lasă un răspuns

Do NOT fill this !

Page 1 of 11