Organizatia de femei PSD Brasov

PROTEST

Cu prilejul Zilei Internationale a Copilului, Organizatia Femeilor Social Democrate, protestează fată de încălcarea gravă a drepturilor fundamentale ale copilului din România de către institutiile care au obligatia de a le apăra si promova: Guvern, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Presedintie, fată de totala lipsă de actiune si interventie a acestora în beneficiul copiilor.

Ziua Internatională a Copilului este ziua în care orice copil din România ar trebui să sărbătorească, să fie fericit, să se bucure alături de familia sa. Ziua Internatională a Copilului a început să fie sărbătorită in anul 1925, an in care la Geneva a avut loc Conferinta Mondială pentru bunăstarea copiilor. Din păcate, pentru sute de mii de copii din tara noastră, aflati împreună cu familiile lor la limita sărăciei sau chiar a excluziunii sociale, 1 Iunie este o zi la fel de tristă ca oricare alta.

De aceea, această zi reprezintă, pentru noi, mai degrabă un prilej dureros de recapitulare a tăierilor de indemnizatii si alocatii precum si a reducerilor de salarii si posturi pe care Guvernul Boc si Presedintele Băsescu le-au aplicat familiilor din România, afectând grav pe copiii acestora.

În România condusă de Băsescu – Boc, drepturile copilului nu sunt nici apărate, nici respectate, ci încălcate cu brutalitate. Constatăm cu deosebită îngrijorare cresterea numărului de copii abandonati, de copii care părăsesc scoala, de copii exploatati prin muncă, de copii lipsiti de dreptul la sănătate. Devine din ce în ce mai acut fenomenul sinuciderii în rândul copiilor si tinerilor. România ocupă primele locuri în Europa la indicatori care cer măsuri imediate: mortalitatea infantilă, analfabetismul, incidenta bolilor cauzate de sărăcie.

Actualii guvernanti ignoră cu egală iresponsabilitate prevederile Tratatelor UE ca si ale Conventiilor internationale ratificate cu privire la protectia si apărarea drepturilor copilului. Agenda UE pentru drepturile copilului, aprobată recent de Comisia Europeană, care stabileste prioritătile următorilor ani ale politicii în domeniu, este trecută sub tăcere, deci, conform documentului, România, ca si celelalte state membre UE, are obligatii de îndeplinit.

Constatând toate aceste încălcări grave ale drepturilor copilului de către institutiile care aveau obligatia de a le apăra si promova, Organizatia Femeilor Social Democrate îsi manifestă protestul, cerând DEMISIA tuturor celor care se fac vinovati pentru nefericirea copiilor din România.

Lasă un răspuns

Do NOT fill this !

Page 1 of 11