Organizatia de femei PSD Brasov

Simpozion de ziua familiei, in Tara Oasului

 Simpozion de ziua familiei, in Tara Oasului

      În perioada 13-14 mai 2011, in judetul Satu-Mare, a avut loc Simpozionul cu tema ”Legislație și politici guvernamentale privind condiția familiei din Romania”, în organizarea femeilor social-democrate din PSD, dedicat Zilei internaționale a Familiei.

La lucrările simpozionului au participat reprezentante ale Organizației femeilor social-democrate din 15 județe, din Transilvania și Moldova, reprezentante din conducerea națională, ONG-uri, reprezentante ale administrației locale (primari, consilieri județeni, consilieri locali), specialiști din domeniul social, medical și al educației din cele 15 județe. Invitată de onoare a simpozionului a fost dna. Sonija Lokar, Vicepreședinte a Organizației de femei a Partidului Socialiștilor Europeni, Coordonator al programelor sociale, în cadrul WPES.

Dezbaterile s-au constituit într-o analiză realistă a condiției familiei în România de astăzi și au reliefat gravele probleme cu care se confruntă, în special familiile sărace, care reprezintă 46% din populație, conform Eurostat. S-au abordat probleme și s-au identificat soluții privind: starea demografică în declin, sistemul educațional deficitar, situația precară a sistemului de sănătate, absența strategiilor și a politicilor sociale a guvernării actuale.

Toate aceste teme și dezbateri au pus în evidență lipsa de preocupare și interes față de familie, copii, tineri și bătrâni ale guvernului, care, prin măsurile luate în ultimii ani, au dus la sărăcirea populației, pe umerii căreia a fost pus greul crizei economice.

Lasă un răspuns

Do NOT fill this !

Page 1 of 11