Organizatia de femei PSD Brasov

Seminar “Prețul austerității guvernului pentru viitorul copiilor”

Organizația de femei a Partidului Social Democrat a organizat la Brașov, în zilele de 28 și 29 ianuarie, Simpozionul cu titlul: Prețul austerității guvernului pentru viitorul copiilor. Scopul întâlnirii a fost dezbaterea și analiza situației actuale a copiilor din România și impactul deciziilor financiare ale guvernului asupra șanselor lor de a se dezvolta în viitor.

În cadrul dezbaterilor s-au prezentat și analizat: Situația prestațiilor finaciare pentru copil și familie, Situația respecării drepturilor copilului, Implicațiile problemelor actuale din domeniul sănătății și educației asupra copiilor și tinerilor.

Situația copiilor români este grav afectată, în ultima vreme, de politicile de austeritate ale actualului guvern. Copiii sunt cea mai importantă resursă a oricărei națiuni; reducerile financiare din programele destinate bunăstării lor, le vor schimba iremediabil evoluția și dezvoltarea viitoare.

Concluzionînd că prosperitatea unei națiuni este asigurată de calitatea educației și îngrijirii copiilor, cu consultarea reprezentanților organizațiilor neguvernamentale, sindicatelor și autorităților locale prezente la simpozion, Organizația de femei a PSD propune trimiterea către Parlamentul României a Proiectului de lege al PSD: ”Înființarea, organizarea și funcționarea serviciilor de îngrijire și educare a copiilor în vârstă de 0-3 ani”. Ca o primă măsură punctuală dintr-un ansamblu al politicilor publice promovate de Partidul Social Democrat în domeniul social, proiectul de lege va fi înaintat la Parlamentul României în perioada imediat următoare.

 

 

 Seminar “Prețul austerității guvernului pentru viitorul copiilor” Evenimentul s-a concretizat printr-o donatie pentru Casele de Copii Lizuca, Patrocle Arlechin si Buburuza din localitatea Tărlungeni la finalul celei de-a doua zi a simpozionului.

În urma vizitei făcute de presedintele Claudia David si vicepresedinte Ligia Soană la cele 4 Case de Copii si în urma discutiei purtate cu doamna director Gabriela Burulean s-a concluzionat faptul ca cei 50 de copii care locuiesc acolo au neapărată nevoie de produse de uz casnic, rechizite si produse igienico-sanitare.

2 comentarii la “Seminar “Prețul austerității guvernului pentru viitorul copiilor””

Lasă un răspuns

Do NOT fill this !

Page 1 of 11